Ecologisch bouwen

Ecologisch bouwen is net zo goed voor uw portemonnee als voor het milieu. Verbaasd? Helaas worden natuurlijke bouwmanieren en -materialen vaak niet overwogen bij (ver)bouwen. Vaak vanwege de angst voor hoge kosten. De kosten bij het bouwen zelf vallen echter heel erg mee. Bovendien bespaart u kosten door een lager energieverbruik en het gebruik van duurzame (dus lang mee gaande) materialen. 

Bespaar door natuurlijke isolatie

Damp-open bouwen is een voorbeeld van ecologisch bouwen. Damp-open betekent dat uw woning geen hulp van mechanische ventilatie nodig heeft bij het reguleren van waterdamp. Overtollig vocht wordt opgevangen door het isolatiemateriaal. Zo wint u aan wooncomfort en bespaart u energiekosten. Damp-open bouwen combineert uitstekend met goedkopere manieren van bouwen, bijvoorbeeld houtskeletbouw.

Circulair bouwen maakt hergebruik gemakkelijk

Bouwen met als uitgangspunt de mogelijkheid van hergebruik in de toekomst. Dat is circulair bouwen! U kunt zich voorstellen dat dit op de langere termijn zorgt voor een mooie kostenbesparing. Bovendien betekent het winst voor het milieu door minder afval.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van ecologisch bouwen in de praktijk! Wilt u meer weten over ecologisch bouwen en de winst voor uzelf én het milieu? Wij laten u graag wat meer zien. Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.