Ecologische isolatie

Milieuvriendelijk isoleren wint aan populariteit. Dat is niet zo vreemd als u bedenkt dat de winst niet alleen voor het milieu is. Voor u zijn er ook enkele verrassende en niet te negeren voordelen: op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid, op het gebied van comfortabel wonen én op het gebied van kostenbesparing.

Meer woongenot én kostenbesparing

Milieuvriendelijke isolatiematerialen levert een hoog wooncomfort én kostenbesparing. Wat te denken van de buffering van warmte. Dat betekent dat de materialen de capaciteit hebben om warmte langer vast te houden. Vervolgens wordt deze warmte langzaam afgegeven. Vooral in de zomer erg prettig. Bij damp-open bouwen is de vochtregulering een groot voordeel. Zonder de noodzaak van mechanische ventilatie.

Inblazen van cellulose en houtwol

Voor het ecologisch isoleren van uw dak of muren zijn verschillende mogelijkheden. Inblazen van cellulose en houtwol doen wij het meest vanwege de grote voordelen. Vooral de brede inzetbaarheid is een pré. Van kelder tot zolder, bij renovatie en nieuwbouw. Het materiaal is overal in de woning in te zetten, zowel in daken, wanden als vloeren.

Inblazen van cellulose

Cellulosevlokken zijn een uitstekend isolatiemateriaal om zoldervloeren en daken te isoleren. Dit materiaal - gemaakt van gerecycleerd krantenpapier - heeft veel voordelen. Het is bijzonder snel te plaatsen en zorgt voor een perfecte dichting. Verder verbetert het woonklimaat enorm en heeft het goede akoestische eigenschappen.

Inblazen van houtwol

Net als schapenwol heeft houtwil aangename thermische eigenschappen, waaronder een hoge capaciteit warmteopslag. In de zomer blijft de woning een stuk koeler. Verder is het materiaal niet irriterend voor huid en longen. Met onze speciale inblaasmachine blazen we de houtvezel onder grote druk in in de constructie. De vlokken sluiten kierloos aan en bereiken ook moeilijk te isoleren locaties. Wij gebruiken Steico Zell wat een gegarandeerd optimale isolatie oplevert. Het materiaal is damp-open, ecologisch en 100% recycleerbaar.

Gecertificeerd voor inblazen van Knauf Supafil glaswol

HappyHomeBouw is erkend en gecertificeerde verwerker van Knauf Supafil, een bijzonder isolatiemateriaal bestaande uit glaswol. De samenstelling is een stuk milieuvriendelijker dan de standaard glaswol. Doordat het vooral bestaat uit gerecycleerd glas zijn er veel minder chemicaliën aan toegevoegd. Het materiaal kunt u zelfs zonder gevolgen aanraken. Een mooi, duurzaam en betaalbaar alternatief!

De voordelen van inblazen op een rijtje

Over een aantal pluspunten heeft u al gelezen. Het materiaal is praktisch en gemakkelijk in te zetten en zorgt voor een flinke kostenbesparing. Nog meer voordelen:

  • een hoge brandveiligheid;
  • naadloze aansluiting (ook om installatieleidingen in de constructie);
  • besparen op kosten van timmerman en/of metselaar;
  • voordelig;
  • geen beperking op isolatiedikte;
  • toepasbaar bij nieuwbouw en renovatie;
  • weinig afval;
  • met slang te transporteren (geen gesleep met isolatiepakketten op de steiger)
  • Korte opslagtijd op de bouwlocatie (binnen enkele dagen een hele woning geïsoleerd);
  • Houtskeletbouwers besparen arbeid en ruimte in de fabriek; er hoeft minder te worden getransporteerd naar de bouwlocatie.